יום חמישי, 15 בינואר 2015

עוף בדבש

עוף בדבש אולי חלק לא מכירים אבל ברגע שטועמים מבינים...
איזה כיף לקום בשבת בבוקר ולראות את אמא במטבח מכינה את הארוחה שאנחנו הכי אוהבים.
אני עוזר לה לחתוך תפו״א,בצל, מכינים ביחד את הרוטב.
ברגע שהעוף בדבש מוכן, כולם יושבים לארוחת צהריים ליד השולחן מחכים שאמא תפתח את התנור ותוציא את העוף.
ברגע שנותנים את הביס הראשון לא רוצים להפסיק,בגלל שהעוף יוצא כל כך רך ויש את הבצל עם התפוחי אדמה המתוקים ולאלה שאוהבים קריספי יש את התפוחי אדמה השרופים בקצה שזה מעדן.
מספיק עם הדיבורים (נעשתי רעב..) הנה המתכון הקל להכנת עוף בדבש.





מצרכים:
8 חתיכות עוף
6 תפוחי אדמה
אחד בצל
4 כפות דבש/סילאן
רבע כוס שמן
כף פפריקה מתוקה
כף תבלין על האש
כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק
כוס מיץ תפוזים


המתכון הקל והפשוט להכנת עוף בדבש
מתכון להכנת עוף בדבש




אופן הכנה:
לפרוס את התפוחי אדמה לפרוסות,לשמן את התבנית ולסדר את התפוחי אדמה.
בקערה נפרדת לשים את השמן, התבלינים והדבש ולערבב היטב.
לטבול כל חתיכת עוף ברוטב ולהניח על פרוסות תפוחי אדמה.
את הבצל לחתוך לרצועות ולפזר מעל העוף.
לשפוך את רוטב הדבש שנשאר בקערה על העוף והתפוחי אדמה.
לשפוך מעל הכל כוס מיץ תפוזים.
להכניס את התבנית מכוסה בנייר כסף לתוך התנור ולאפות כשעה ב200 מעלות.
לאחר שעה להוריד את הנייר כסף ולאפות שעה נוספת להשחמה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...