יום רביעי, 10 בדצמבר 2014

עוגת שמרים-שושנים

זה אולי אחת העוגות הטעימות ביותר שקיימות
מתכון לעוגת שמרים-שושנים,הינו המתכון הפשוט ביותר וקל להכנה רק צריך לעקוב אחריי השלבים.
אצלנו בבית, עוגת שמרים-שושנים,נקראת בשפה המשפחתית העוגה המנחמת.
להצלחת המתכון,יש לעקוב אחריי השלבים,וכך תהיו בטוחים שהעוגת השמרים תתפח בצורה הנכונה ותמלא את הבית בריח מתוק וטעים.
רק מה שנשאר,זה כוס תה חם עם נענע ופרוסת עוגת שמרים ואתם מסודרים...


המתכון לעוגת שמרים קלה ופשוטה להכנה
מתכון לעוגת שמרים




מצרכים:
קילו קמח
50 גרם שמרים
400 גרם חמאה מומסת
2 כוסות חלב פושר
גרידת לימון
4 ביצים
6 כפות סוכר
וניל










אופן הכנה:
להתפיח את השמרים בקמח, כשתפחו השמרים מוסיפים את שאר החומרים ויוצרים כדור בצק אחיד וחלק מניחים ומכסים אותו להתפחה למשך 30-35 דקות לאחר מכן שוברים את התפחה ומחלקים לחצי, מרדדים לשני עלים בעובי 2 סנטימטר.
מורחים מלית לפי בחירה(וניל,שוקולד ועוד)
מגלגלים לנקניק ופורסים בעובי 3 סנטימטר.
מסדרים על תבנית מרחק 2 וחצי סנטימטר אחד מהשני.
מתפיחים את העוגות פעם נוספת עד שיכפיל את גודלו אופים 180 מעלות 35 דקות.





*טיפ-ניתן לפזר סירופ סוכר מיד לאחר אפיה.



המתכון לעוגת שמרים עם שוקולד הטעימה ביותר
מתכון לעוגת שמרים עם שוקולד
סירופ סוכר:
500 גרם סוכר
כוס מים
וניל
גרידת לימון
להרתיח ולבחוש מידי פעם ולכבות את האש.

מיד כשמוצאים את השושנים מהתנור שופכים עליהם בנדיבות את סירופ הסוכר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...