יום רביעי, 3 בדצמבר 2014

עוגת בבקה שמרים מהממת


מי יכול לעמוד בפני הריח והטעם של עוגת בבקה שמרים? בטח שלא אני!
בכל שבת שאמא קמה ומתחילה להכין את עוגת הבבקה שלה ואני ישר מתעורר מהריח שלה ומיד מתייצב במטבח בשביל לאכול מהעוגה המושלמת שלה.
עד שאמרתי לאמא שאני חייב ללמוד את המתכון שלה והיא כמובן הביאה לי והנה המתכון מחכה  רק לכם.

מתכון מקורי וביתי לבבקה שמרים
מתכון בבקה שמרים מהממת




מצרכים:
בצק:
קילו קמח מנופה
קובית שמרית/2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים
כפית מלח
חצי כוס סוכר חום בהיר
200 גרם חמאה רכה(ניתן להמיס במיקרו)
כוס חלב פושר




אופן הכנה:
לקערת המיקסר להכניס את הקמח המנופה,שמרים,ביצים והסוכר מערבלים כ דקה ואז להוסיף את החמאה והחלב פושר לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש ומכניסים למקרר למשך שעה.
לאחר שעה מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים מרדדים ומורחים מלית שבחרנו ומגלגלים לרולדה מ2 חלקים בצורת בורג וחוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים הנוספים ומניחים בתבנית עגולה משומנת מעט מתפיחים שעה עד שעה וחצי מורחים בחלבון ביצה,ניתן לפזר שקדים מולבנים מעל כל עוגה ואופים בתנור מחומם מראש 180 מעלות כחצי שעה.
סוגי מליות:
מלית שוקולד-200 גרם שוקולד מריר להמיס במיקרו ולמרוח על הבצק.
מלית קקאו-רבע כוס קקאו,כוס סוכר,כפית קינמון למרוח חמאה על הבצק ולפזר את המלית באופן שווה.
מלית ריבה-צנצנת ריבת תות להמיס כ30 שניות במיקרו למרוח על הבצק  ולפזר בכמות נדיבה קוקוס.


המתכון העסיסי לבבקה שצרים ושוקולד
מתכון לבבקה שמרים עם שוקולד


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...