יום שלישי, 2 בדצמבר 2014

חלה לשבת


מצרכים:
קילו קמח
50 גרם שמרים-קוביה אחת של שמרים טריים/שקית שימרית/2כפות שמרים יבשים
 חצי כוס שמן
3/4 כוס סוכר
חלה מושלמת לשבת
ביצה אחת
חצי כף מלח
2-3 כוסות מים





אופן הכנה:
בקערה גדולה לנפות את הקמח להוסיף את השמרים להוסיף את הסוכר ואת המים וללוש,תוך כדי לישה להוסיף את הביצה והמלח ולבסוף את השמן.
ללוש כ10 דקות עד שהבצק נהיה רח וגמיש.
לשים בקערה להתפחה ולמרוח את הבצק במעט שמן לכסות עם ניילון ומגבת.
להתפיח בין 40-60 דקות עד שהוא מכפיל את הנפח שלו.
לאחר התפחה לחלק ל3 חלקים שווים ולעשות כדורים וכל כדור לחלק ל3.
את ה3 חלקים לרדד לצורת אליפסה ארוכה ולגלגל את הבצק לצורת צינור ומכל 3 חתיכות בצק לקלוע צמה למרוח מעל ביצה ולפזר שומשום ולהניח בתבנית אפיה להתפחה נוספת כ40 דקות.
לאחר מכן להכניס לאפיה ב180 מעלות למשך 30-40 דקות עד אשר הן זהובות.


המתכון הטעים ביותר לחלה ביתית
מתכון לחלה ביתית




*טיפ-את החלות להכניס לתנור חם על מנת שיצאו רכות ואווריריות.
המתכון הקלאסי לחלה מושלמת
מתכון לחלה מושלמת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...