עוד בתור ילד אני זוכר את סופגנית הספינג'. מתכון שעבר מדור לדור, עם מעט שידרוגים ושינויים. אבל לשמחתי תמיד הטעם נשאר מנצח. מתכון לסופגניות ספינג' במקורו הנו מתכון מהמטבח המרוקאי. אך לא רק, יש עדות נוספות שנוהגות להכין ספוגניות ספינג' בחנוכה.
אז מה צריך? לא הרבה, מעט אבקת סוכר והרבה אהבה לסופגניות.
מתכון לספינג׳ של אמא |
מצרכים:
1 ק״ג קמח
50 גר שמרים טריים או 2כפות שמרים יבשים
3.5 -4 כוסות מים פושרים
3.5 -4 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
ללוש את החומרים לבצק רך ומעט דליל.
להניח בקערה להתפחה כשעה עד שעה וחצי.
שמן לטיגון בסיר עמוק.
להרטיב ידיים לוקחים כדור בצק עושים חור באמצע כמו כעך,
ולסיר עם השמן החם לטיגון משני צדדים עד קבלת צבע זהבהב להוציא לנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
ניתן לזלף דבש או לפזר אבקת סוכר לפי הטעם
להגיש חם..
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה