יום שישי, 5 בדצמבר 2014

עוגת נפוליאון

נפוליאון היה כובש וככה היא עוגת הנפוליאון כובשת. בכל אירוע משפחתי אני תמיד מתפלל שדוד שלי שף קונדיטור מוכשר יכין את עוגת הנפוליאון. עד שיום אחד החלטתי שאני לא מחכה ומכין אותה לבד. נדהמתי מקלות ההכנה שלה, מהטעם הנפלא, מהתגובות של כולם, מהניגוד של הקרם המדהים עם הקראנציות של הבצק. מאז אני לא מחכה יותר. אל תחכו לדברים טובים תצרו אותם בעצמכם.


המתכון לעוגת נפוליאון האחת והיחידה
מתכון לעוגת נפוליאון כובשת




מצרכים:
שני מרובעי בצק עלים 30 על 30
ליטר חלב וניל
4 ביצים
100 גרם סוכר
100 גרם קורנפלור
וניל
2 גבעי שמנת מתוקה
איסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב




אופן הכנה:
מרתיחים בסיר את החלב הסוכר והוניל.
את הביצים יוצקים לקערה ביחד עם הקורנפלור וטורפים היטב עד קבלת מרקם חלק.
לפני שהחלב רותח לקחת כוס חלב מהסיר ולערבב עם הביצים עירבוב מהיר לשם השוואת טמפרטורה והשוואת מרקמים.
כשהחלב רותח מוסיפים את הביצים לסיר תוך עירבוב מהיר עד שזה מתקשה לקרם ומתחיל לבעבע ולהוריד מהאש, להעביר לקערה ולצנן.
מקציפים את השמנת מתוקה יחד עם האיסטנט וחצי כוס חלב עד קבלת קרם יציב וחלק.
לוקחים את הקרם וניל פותחים אותו עם מטרפה ומקפלים את שני הקרמים ביחד עד קבלת קרם אחיד אוורירי יותר.


הרכבה:
מניחים בתבנית ריבוע בצק עלים אפוי עליו יוצקים שני שליש מהקרם,מורחים בצורה אחידה ומניחים מעל את הריבוע השני של הבצק עלים.
ממלאים ומישרים קצוות מעטרים למעלה באבקת סוכר.

הקרם הנותר נועד לזילופים למעלה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...